Køge Bibliotek, Danmark

Offentligt bibliotek / Afsluttet 2014

Tidssvarende zoneopdeling

Køge Bibliotek er beliggende i den gamle bydel og ligger i flere sammenbyggede huse. En del af børnebiblioteket ligger i det ældst daterede hus i Danmark.

Opgaven for vores indretningsarkitekt Lykke Jørgin i forbindelse med en nyindretning af biblioteket, har været at skabe en ny og mere tidssvarende zoneopdeling og få adskilt og understreget relevante funktioner og materialegrupper.

Indgangsområdet er således ændret helt både for at skaffe bedre plads til café og udstillinger, men også for at adskille de forskellige funktioner, så man som låner nemt finder det, man søger.
Et stort markant vindue i stueetagen danner udgangspunkt for en ny stillezone, hvor der er kig til parken fra en specialtegnet bænk. Sammen med bænken understreger nye loungestole og et gulvtæppe stillezonens specielle stemning.

På 1. sal ønskede biblioteket en musikzone med mulighed for afspilning af plader. Også her er der indrettet med nye møbler, som sammen med et gulvtæppe danner et rum i rummet.
I et midterområde imellem indgangsparti og småbørnsområde er der skabt en zone for børn og unge. De eksisterende reoler er flyttet, så dagslyset udnyttes optimalt og der er opstået flere områder til ophold deriblandt et par specialtegnede læsenicher.
Udover læsenicher er der også andre specialtegnede møbler, heraf bl.a. et udstillingsmøbel.

Farveholdningen er i samarbejde med biblioteket udtænkt af Lykke, så farverne binder bygning og funktioner sammen, samtidig med at den nye zoneinddeling understreges.