Gottsunda Bibliotek, Uppsala, Sverige

Offentligt bibliotek / Afsluttet 2013

Et lyst og åbent bibliotek med skjulte steder

Gottsunda er en bydel i Uppsala med ca. 10.000 indbyggere. Biblioteket flyttede til nye lokaler i 2012 med 1.000 m2 til rådighed. Biblioteket er forbundet med en forelæsningssal, et teater og en restaurant, som tilsammen former "Kulturstedet"; et fleksibelt mødested til både fordybelse og oplevelser.

Som en del af renovationen ønskede biblioteket at skabe et åbent, indbydende rum, hvor der også skulle være plads til steder, hvor børnene kan kravle ind til afslapning og læsero. Døren ind til det fabelagtige rum er skjult bag en reol - som så ofte bliver brugt i eventyr.

Igennem biblioteket er der anvendt en kombination af Frontline og de runde Slimline reolsystemer til at skabe forskellige afdelinger. I stedet for en gennemgående træoverflade på reolerne, har biblioteket valgt at bruge tre forskellige træfinerer: eg, birk og ask. I børne/ungeafdelingen bruges malede Linnéa krybber i forskellige højder til billedbøger.