Plymouth Bibliotek, Storbritannien

Offentligt bibliotek / Afsluttet 2016

Et bibliotek med en kommerciel stemning

Efter en intens licitationsproces vandt thedesignconcept, vores søsterselskab, udbuddet med at designe og installere det nye hovedbibliotek i Plymouth.

Efter at have flyttet lokaler, blev biblioteket genåbnet i byens centrum omgivet af handelsliv. Thedesignconcept fik opgaven at skabe et bibliotek, der skulle være iøjnefaldende og indbydende for besøgende. Indretningen tager udgangspunkt i et træ, der er placeret i børneområdet. Træet er omgivet af lyse, farverige møbler og speciallavet grafik, der skaber et livligt og indbydende miljø for alle besøgende.

Som kontrast til stueetagen, er 1. salen indrettet som et stille læseområde. De to etager er forbundet ved hjælp af Warhol inspireret grafik i form af et fyrtårn, som udgør et fælles designelement i biblioteket.