Lørenskog bibliotek, Norge

Offentligt bibliotek / Afsluttet 2011

Mission: Design drømmehylden

Det nye bibliotek i Lørenskog er designet af arkitekterne Andersen & Flåte, og består af tre lyse og rummelige etager, der bedst kan beskrives som en drøm for både besøgende og medarbejdere. Men det er indretningsdetaljerne og reolsystemet, som gør den store forskel for brugeroplevelsen.


Arkitekterne blev nemlig udfordret af bibliotekslederen Berit Bjørkild til at designe hendes drømmehylde. Missionen var at designe et reolsystem med hylder som kunne ”sælge” bøgerne, inspireret af kommercielle boghandlere. Specialdesignede hylder, lys og unikke indretningsløsninger skulle være med til at fremvise omslaget på bøgerne på den mest optimale måde. De specialdesignede hylder hælder en smule bagud, så det er muligt at fremvise forsiden af bøgerne uden risiko for at bøgerne falder ned.

 
Ud over hyldehældning er hver hylde fra første niveau og opad placeret et par centimeter længere inde end den forrige. Kombinationen – plus LED lys – gør det nemt at skimme bøgerne. Den visuelle effekt er ganske iøjnefaldende.