Tommerup Bibliotek, Danmark

Offentligt bibliotek / Afsluttet 2013

Med naturen som omdrejningspunkt

Tommerup Bibliotek er placeret i Fyrtårn Tommerup, byens nye kultur- og idrætscenter. Bygningens organiske former indbyder den omkringliggende skov med store, buede vinduespartier.
 

Naturen er omdrejningspunktet i bibliotekets indretning. For eksempel, er der langs vinduespartiet placeret projekttilpassede møbler i ask med fuld udnyttelse af dagslyset. Derudover giver en speciallavet udkigstrappe beklædt med filt mulighed for at se naturen på tættere hold. Naturens grønne farver er trukket med ind i biblioteket og giver et godt samspil med de øvrige gule og orange farver.
 

I børneafdelingen findes et specialtegnet stort lege-siddemøbel med indbyggede krybber til udstilling af billedbøger og væghængte reoler i forskudte højder giver dynamik til rummet. Mobile orange udstillingsmoduler er placeret i reolerne for at skabe opmærksomhed om udvalgte emner eller for at danne mindre specialudstillinger.


De smarte og fleksible informationsskranker er tegnet specielt til Tommerup.