Korup Bibliotek, Danmark

Offentligt bibliotek / Afsluttet 2013

Børne- og voksenafdeling

Det nye bibliotek i Korup er placeret i tilknytning til en nyrenoveret sportshal. Biblioteket består af et rum med høje vægge og kvadratiske vinduer i forskellige højder. Ved vinduerne har væggen fået en farve som får rummet til at trække sig sammen. Desuden udnyttes vinduerne til siddepladser og hyggekroge, så dagslyset og det lille areal udnyttes optimalt.

Der er indrettet med standardreoler i forskellige højder, som fint spiller sammen med vinduernes spring op og ned i vinduesvæggen.
En søjle midt i rummet har fået en vigtig funktion som rumdeler imellem børn og voksne og er næsten blevet et møbel i sig selv i forbindelse med pc-bord og pjeceudstilling.

I børneafdelingen er der indrettet et lille udeområde med legehus og bord/bænke sæt, placeret på en ”græsplæne” (tæppe).