Wevelgem Bibliotek, Belgien

Offentligt bibliotek / Afsluttet 2016

Biblioteket i parken

Nogle gange gentager historien sig  selv. For tredive år siden indrettede Schulz Benelux det første bibliotek i Wevelgem. Og nu, så mange år efter, er vi stolte over at være en del af ombygningen og nyindretningen af biblioteket.

Den finurlige bygning, der er placeret i byparken, er blevet renoveret og fremstår nu som et stort transparent rektangel med fokus på naturligt lys. Arkitekten, Karen Nicolaes fra Archiles har øget arbejdsområdet til 2.000 m2.

Det er ikke alene bygningen, som er blevet udviklet, men også måden hvorpå biblioteket arbejder. Wevelgem bibliote er et såkaldt brugerorienteret bibliotek med stor fokus på en spørgebaseret arbejdsmåde. Besøgende kan henvende sig til bibliotekspersonalet, som hjælper og vejleder dem.

Og alt dette i et kvalitets- og miljøbevidst miljø, hvor indretningen kan tilpasses nutidige behov.

Dette projekt er resultatet af et samarbejde imellem forskellige parter: arkitekter, biblioteket, møbelproducent POTTEAu Labo og Schulz Benelux.