Mød børnene i børnehøjde

23. august / Børnezone

Møbler i børnestørrelse, et perfekt match til børnebiblioteket

Kan du huske hvor stort alting var, dengang du var barn? Verden var et uudforsket område, der ventede på at blive opdaget, og du længtes efter den dag du kunne gå på eventyr, uden at behøve at skulle følges med en voksen.

For at opmuntre barnets nysgerrighed og uafhængighed skal et børnebibliotek være i børnehøjde. Reolerne skal have en højde, hvor børnene kan nå selv de øverste hylder, borde og stole skal passe perfekt til barnet, og udstillede bøger skal være i øjenhøjde. Alt dette skal gøres, for at børnene føler, at alt er lavet specielt til dem, og at de kan nyde alt det, biblioteket tilbyder, uden at være afhængig af mor eller far.

Bliv inspireret her...

Der var engang …

17. august / Børnezone

… et bibliotek, der ønskede at invitere alle små børn ind i bøgernes magiske verden.

Bibliotekarerne tænkte meget over, hvordan de kunne lokke børnene ind i alle de magiske eventyr, der var gemt på siderne i deres bøger. De sagde til hinanden og sig selv : ”Lad os skabe et sted, der bringer eventyret til live! Et sted, hvor der er plads til fantasi, oplevelser og udforskning. Et sted hvor der bliver fortalt historier, hvor der bliver lært, læst og leget”.

De hamrede og malede og skabte en vidunderlig have, hvor børnene kunne opleve glæden ved bøger. Lige så snart det sidste søm var slået i, kom de små børn fra alle ender og kanter for at høre de historier, der blev fortalt. De blev fortryllede og henrykte over det fantastiske univers, der blev skabt af bøgerne, og før de vidste af det var de fanget af bøgernes magiske verden. De voksede op mens de blev fyldt med viden og latter, og selvfølgelig levede de alle lykkeligt til deres dages ende!