Utallige muligheder for både placering og funktion

4. december / Graphics

Grafik kan placeres på rigtigt mange forskellige materialer i biblioteket og kan have forskellige funktioner

Grafik er en sjov måde at kombinere indretning og navigation. Både voksne og børn forstår grafikkens visuelle natur, hvilket giver mange muligheder når et bibliotek skal indrettes.

Grafik på gulvet er en interessant og ofte uventet måde at fortælle de besøgende, hvad de skal gøre og hvor de skal gå hen.

Grafik kan også placeres på glasvægge og skillevægge rundt om kontorer og konferencerum, hvilket giver en fornemmelse af et privatområde uden helt at være lukket af. Specialdesignet grafik kan placeres på reoler eller gavle, hvor grafikken kan fortælle en lille historie og hjælpe med at skabe og afgrænse specifikke zoner. Den rigtige grafik vil kunne hjælpe biblioteksbrugeren til at finde de rigtige bøger, uden brug af tekst.

Hjørring Bibliotek, Danmark
Grenoble Bibliotek, Frankrig
Craigmillar Bibliotek, Storbritannien

Navigér rundt i biblioteket på en visuel og levende måde

23. november / Graphics

Stockton Bibliotek, Storbritannien

Grafik er en rigtig god måde visuelt at guide biblioteksgæsterne gennem biblioteket

Det gode ved at bruge grafik er, at det er letforståeligt for både børn og voksne. Og mulighederne er uendelige – fra vejledende skilte til hyldelabels, over vægsymboler til oversigtstavler. Gennemtænkt grafik kan skabe en visuel effekt og give biblioteket den WOW-effekt, der vender det fra at være kedeligt til spændende.